Fysiotherapie

Net zoals bij mensen bestaat een goede behandeling uit verschillende onderdelen. Zo wordt elke hond individueel benaderd, voer ik een klinisch onderzoek uit om het probleem te bekijken en stellen we daarna een behandelplan op. Deze behandeling kan eventueel worden aangepast tijdens het verloop van de sessies.

Welke technieken/therapieën worden nu juist gebruikt?


Massagetherapie en stretching:
Dit wordt gebruikt om de hond gerust te stellen, om spierspanningen en –spasmen te behandelen en om de bloedcirculatie te bevorderen. Deze technieken kunnen ook aan de eigenaars worden aangeleerd zodat zij deze thuis kunnen toepassen. Dit versterkt niet alleen het therapeutisch effect maar zorgt ook voor een betere communicatie en relatie tussen mens en hond. Verkorte en verstijfde spieren kunnen door middel van stretching terug op lengte worden gebracht. Ook kunnen we de eigenaar aanleren hoe deze op een correcte manier uit te voeren. Zo kan de hond ook tussen en na de sessies voldoende begeleiding krijgen.


Oefentherapie:
Eén van de belangrijkste onderdelen van de behandeling is de oefentherapie. Elk lichaam, zowel van mens als hond, is gemaakt om te bewegen. Het is dus ook niet meer dan normaal dat beweging een deel van de behandeling uitmaakt. We maken gebruik van speciaal materiaal van het merk FitPAWS® om de stabiliteit en coördinatie van bepaalde spiergroepen te oefenen.


TENS:
Dit staat voor Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation. Dit toestel prikkelt de gevoelszenuwen in de huid door middel van kleine elektrische prikkels wat zorgt voor pijndemping. Dit wordt vooral in het beginstadium van de behandeling toegepast.


Ultrageluid:
Ultrasone therapie is ideaal voor het behandelen van letsels in bindweefsel, ligamenten, pezen, gewrichtskapsels, littekenweefsel en botweefsel.

Naast Fysiotherapie, biedt onze praktijk ook Hydrotherapie aan. Voor meer informatie, klik hier.